Menu Close

NZB downloaden

NZB downloaden

nzb downloadenNZB downloaden is gemakkelijk. Zodra je een NZB bestand hebt opgezocht op een NZB (zoek)site dan kan je beginnen met downloaden. Uiteraard dien je wel eerst eenmalig een downloadprogramma te installeren.

Het downloaden van een NZB bestand zelf duurt enkele seconden. Dit komt doordat een NZB bestand niet groter is dan een paar MB. Het uiteindelijke bestand dat je gaat downloaden kan veel groter zijn. Films op Blueray kunnen wel rond de 30 GB zijn. De laatste games voor de pc zijn soms wel meer dan 100 GB. Het kan dus wel even duren voordat het downloaden klaar is. Kleine tip: wanneer je een abonnement uitzoekt, let dan ook op hoe snel je kan downloaden.

Voordelen van het downloaden met NZB bestanden?

Downloaden via nieuwsgroepen betekent dat je de maximale snelheid behaalt die mogelijk is via jouw internetverbinding. Sommige programma’s kunnen automatisch het gedownloade bestand controleren, herstellen en uitpakken. Hierdoor kan je een nzb downloaden en wanneer je terugkomt is het uitgepakt en in de juiste map gezet.

Wat heb ik nodig?

Je hebt allereerst een abonnement nodig bij een provider. Deze provider geeft je toegang tot de nieuwsgroepen. Nieuwsgroepen zijn de plek waar alle films, muziek, foto’s en games staan. Soms is het zo dat de provider van jouw internet je ook toegang geeft tot nieuwsgroepen. Aangezien je al betaalt voor het internet kan het dus goedkoper zijn om daar gebruik van te maken.

De internetprovider biedt vaak wel minder voordelen, dan een provider voor alleen nieuwsgroepen. Zo staan bestanden minder lang online (je kan ze dus voor een kortere tijd downloaden) en kan het zijn dat de downloadsnelheid lager is.

Uiteraard heb je een downloadprogramma nodig en een basale kennis van het uitpakken en installeren van programma’s.