NZB downloaden

NZB downloaden

nzb downloadenNZB downloaden is erg makkelijk. Zodra je een NZB bestand hebt opgezocht op een NZB (zoek)site dan kan je beginnen met downloaden. Uiteraard na het eenmalig installeren van een downloadprogramma.

Het downloaden van een NZB bestand zelf duurt enkele seconden. Dit komt doordat een NZB bestand niet groter is dan een MB. Het bestand dat je gaat downloaden is groter. De nieuwste spellen zijn rond de 24 GB. Het kan dus wel even duren voordat het downloaden klaar is.

Voordelen van het downloaden met NZB bestanden?

Downloaden via nieuwsgroepen betekent dat je de maximale snelheid behaalt die mogelijk is via jouw internetverbinding. Een bijkomend voordeel van sommige programma’s is dat ze automatisch het gedownloade bestand controleren, herstellen en uitpakken. Hierdoor kan je een nzb downloaden en als je terugkomt is hij uitgepakt en in de juiste map gezet.

Wat heb ik nodig?

Je hebt allereerst een abonnement nodig bij een provider. Deze provider geeft je toegang tot de nieuwsgroepen. Nieuwsgroepen zijn de plek waar alle film, muziek en games online staan. Soms is het zo dat de provider van jouw internet je ook toegang geeft tot nieuwsgroepen. Aangezien je al betaalt voor het internet kan het dus goedkoper zijn om daar gebruik van te maken.

De internetprovider biedt vaak wel minder voordelen dan een provider voor alleen nieuwsgroepen. Zo staan bestanden minder lang online en kan het zijn dat de downloadsnelheid lager is.

Uiteraard heb je een downloadprogramma nodig en enkele basale kennis van het uitpakken en installeren van programma’s.