Menu Close

Wat kost nieuwsgroepen?

Wat kost nieuwsgroepen?

De kosten zijn afhankelijk bij welke provider/aanbieder u de dienst afneemt. U heeft ze al vanaf ongeveer 4 euro per maand. Hieronder ziet u een overzicht van de gegevens van de aanbieder die ik zelf gebruik; Extreme Usenet.

Waarom deze aanbieder? Omdat ik daar al 3 jaar ervaring mee heb en dus zeker weet dat wat ze zeggen ook klopt. Witl u andere aanbieders zien of vergelijken? Kijk dan op het overzicht van providers. (komt spoedig)

Zelf vind ik het erg fijn als ik mijn account kan delen met iemand. Zo kan ik de kosten halveren en toch gewoon snel downloaden. De kans dat je allebei tegelijk download is best klein en zelfs als je dat hebt, dan heb je meestal nog meer dan genoeg snelheid over.

Voordelen van Extreme Usenet;

Extreme usenet

Overzicht van de abonnementen bij Extreme Usenet;

Normale pakketten:

Hierbij kan je altijd downloaden, 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar.

Schermafbeelding 2013-11-17 om 11.34.15

Uitleg van normale pakketten:

De snelheid is de maximale snelheid waarmee je kan downloaden bij een bepaald abonnement. Om de snelheid te weten in mb/s moet u de gegeven mbit delen door 8.

5 mbit houdt dus in dat je met ongeveer 0,5 mb per seconden (500 kb/s) kan downloaden. (5:8= ongeveer 0,5 mb/s.)

Het aantal connecties heeft invloed op hoeveel informatie je tegelijkertijd kan downloaden. Zie het maar als armen. Hoe meer armen hoe efficienter je kan werken. Het is vooral belangrijk wannneer jij jouw abonnement deelt met iemand anders. Wanneer je 8 connecties hebt dan heb je 8 armen, deze 8 armen pakken allemaal een pakket per keer.

Voordeelpakketten;

Hierbij mag je 12 uur per dag downloaden, daarbuiten kan je niet downloaden. Erg fijn voor mensen die niet de hele dag downloaden en toch een snel en goedkoop abonnement willen.

Schermafbeelding 2013-11-17 om 11.32.10

Uitleg van voordeelpakketten:

Voordeelpakketten zijn ideaal voor mensen die veel downloaden, maar niet altijd hoeven te downloaden. Doordat u maar 12 uur per dag kan downloaden of tussen 02:00 en 14:00 of tussen 04:00 en 16:00 uur krijg je een lagere prijs. Hierdoor kan je een sneller abonnement nemen en toch goedkoop uit zijn.

Voor de rest gelden alle voordelen die op de normale accounts ook gelden;

Extreme usenet

Het aantal connecties heeft een invloed op hoe snel u kan downloaden en het is vooral belangrijk als u uw abonnement deelt met iemand anders. Een connectie is niets meer dan een verbinding die een onderdeel van het te downloade bestand pakt. Als u 8 connecties heeft dan heeft u 8 armen die allemaal een ander pakketje pakken.