NZB zoeken, downloaden en genieten

Nieuwsgroep

In de afgelopen 10+ jaar heb ik de nodige ervaring opgedaan in de wereld van het downloaden. Ik heb daarbij gemerkt dat een betrouwbare en snelle partij belangrijk is. In Nederland leven wij in een land met snel internet en daardoor hebben wij meerdere aanbieders die snelle en betrouwbare diensten aanbieden. Persoonlijk houd ik ervan als ik merk dat ik geen nummer ben, maar echt een klant ben. Door mijn ervaringen met de helpdesk van Extreme Usenet ben ik bij hen blijven hangen.

Ze zijn niet perse de beste of de goedkoopste, maar zoals ik aangaf. Ik geef de voorkeur aan betrouwbaarheid en snelheid waarmee ze reageren op eventuele problemen. Zoek je liever een andere aanbieder? Kijk dan op het overzicht van providers.

XSNews - Fast Unlimited Premium

NZB programma

Zelf gebruik ik SABnzbd en GetNZB, daar ben ik erg tevreden over. De programma’s kennen veel instellingen en zijn toch overzichtelijk. Ze verplaatsten nadat ze klaar zijn met downloaden de bestanden naar de juiste map. Zodoende heb je nooit voltooide bestanden in de map met de bestanden die nog aan het downloaden zijn. Dit is vooral handig wanneer je via een server/apparaat jouw bestanden op afstand benaderd/bekijkt.

Add blocker

Tijdens het downloaden krijg je veel advertenties te zien. Nee, ik bedoel echt veel! Dan is een programma dat die advertenties tegenhoud enorm fijn om te hebben. Deze programma’s zijn gratis en werken uitstekend. Zelf gebruikt ik Adblock. Het is gratis en werkt als een trein!

VPN

Is een VPN echt nodig bij het downloaden? Nee, niet echt. Waarom ik hem wel gebruik? Omdat het downloaden een aparte wereld is. Niet alles is even betrouwbaar en dan heb ik graag een extra beveiligde verbinding via het internet.

Een nadeel van een VPN kan zijn dat je langzamer downloadt, omdat het verkeer naar jouw computer eerst via allerlei andere computers/servers gaat. Voordeel: je bent beter beschermd en dat vind ik wel zo fijn.