NZB zoeken, downloaden en genieten

nzb programmas

Op deze pagina vind je een overzicht van NZB programma’s. Ze zijn geselecteerd op basis van betrouwbaarheid, prijs, kwaliteit en hoelang ze al bestaan. Het is namelijk enorm vervelend om een programma te downloaden, dat vol zit met kinderziektes. NZB programma’s zijn er in veel verschillende soorten. Naast de betaalde en gratis varianten zijn er ook versies waarbij je alles kan instellen en die automatisch de nieuwste afleveringen van series downloaden. Uiteraard zijn er ook simpele NZB programma’s waarbij je weinig kan instellen. Daarnaast is het handig om rekening te houden op wat voor systeem je het wil gebruiken. Denk hierbij aan Windows, MacOS of Linux.

NZB programma’s

Hieronder vind je een overzicht van de populairste NZB programma’s om mee te downloaden. Aan de linkerkant staan de gratis NZB programma’s en aan de rechterkant de betaalde programma’s.

Gratis Betaald
Altbinz (Windows)
Couchpotato (OSX en Windows)
Grabit (Windows only)
NZB leecher (Windows only)
NZBGET (OSX, Windows, Linux en Android)
SABnzbd (OSX, Windows en Lunix)
Spotnet (Windows only)
Easynews Windows, OSX, IOS, Android, Linux
GetNZB Windows only
Newsbin pro Windows only
Newsleecher Windows only

Tip:

Zelf gebruik ik SABnzbd en GetNZB, daar ben ik erg tevreden over. De programma’s kennen veel instellingen en zijn toch overzichtelijk. Ze verplaatsten nadat ze klaar zijn met downloaden de bestanden naar de juiste map. Zodoende heb je nooit voltooide bestanden in de map met de bestanden die nog aan het downloaden zijn. Zo heb je altijd een map met daarin alleen je films/series of games. Dit is vooral fijn wanneer je de bestanden zet op een externe harde schijf zoals een NAS server. Hierop staan dan jouw films en kan je via bijvoorbeeld jouw telefoon, laptop, computer of spelcomputer altijd alles bekijken. Zonder dat er bestanden tussen staan die nog niet klaar zijn met downloaden.