NZB zoeken, downloaden en genieten

Nzb vs torrents; Wat zijn de verschillen, voordelen en nadelen?

nzb torrents is eigenlijk een foute benaming. Vandaar leggen we in nzb vs torrents uit wat de verschillen zijn. Het is namelijk beide de naam voor een klein bestand dat je downloadt. In dat bestand staat de informatie over wat je gaat downloaden en waar je dat gaat downloaden. Bij NZB bestanden download je via nieuwsgroepen en bij torrents download je vanaf websites (meestal met verplichte login).

nzb torrents

Voordelen en nadelen NZB;

Voordelen NZB Nadelen NZB
nzb vs torrentsMaximale snelheid met downloaden nzb vs torrents Het is niet gratis
groen vinkjeJe downloadt alleen en upload niets  
groen vinkjeBestanden kunnen tot wel 3 jaar online staan  
groen vinkjeJe hebt niemand nodig die het bestand deelt (je kan het dus altijd downloaden)  
groen vinkjeMinder vaak virussen, omdat de bestanden gecontroleerd worden  

Voordelen en nadelen torrents;

Voordelen Torrents Nadelen Torrents
nzb vs torrentsGratis nzb vs torrents Je moet zelf ook uploaden (het verspreiden van wat je downloadt) (illegaal)
  nzb vs torrents Als niemand de torrent deelt, dan kan je het bestand niet downloaden
  nzb vs torrents Je hebt meer kans op een virus, omdat iedereen een torrent kan uploaden

 

Wat heb ik nodig om te downloaden met NZB?

Je hebt allereerst een abonnement nodig bij een provider. Deze provider geeft je toegang tot de nieuwsgroepen. Nieuwsgroepen zijn de plek waar alle films, muziek, foto’s en games staan. Soms is het zo dat de provider van jouw internet je ook toegang geeft tot nieuwsgroepen. Aangezien je al betaalt voor het internet kan het dus goedkoper zijn om daar gebruik van te maken. TIP: zoek dit dus eerst even uit, voordat je geld uitgeeft 😉

De internetprovider biedt vaak wel minder voordelen, dan een provider voor alleen nieuwsgroepen. Zo staan bestanden minder lang online (je kan ze dus voor een kortere tijd downloaden) en kan het zijn dat de downloadsnelheid lager is.

Wat extra informatie

nzb downloaden

NZB downloaden is gemakkelijk. Zodra je een NZB bestand hebt opgezocht op een NZB server dan kan je beginnen met downloaden. Uiteraard dien je wel eerst eenmalig een downloadprogramma te installeren.

Het downloaden van een NZB bestand zelf duurt enkele seconden. Dit komt doordat een NZB bestand niet groter is dan een paar MB. Het uiteindelijke bestand dat je gaat downloaden kan veel groter zijn. Films op Blueray kunnen wel rond de 30 GB zijn. De laatste games voor de pc zijn soms wel meer dan 100 GB. Het kan dus wel even duren voordat het downloaden klaar is. Kleine tip: wanneer je een abonnement uitzoekt, let dan ook op hoe snel je kan downloaden.

Conclusie van nzb vs torrents:

Als je een paar euro per maand kan missen, dan raad ik je absoluut aan om te downloaden met nieuwsgroepen (nzb). Dit omdat het veel stabieler, sneller en veiliger is dan het downloaden met torrents.

Zelf gebruik ik al jaren Extreme usenet. Hiernaast zie je de grootste voordelen van ze. Je hebt het al vanaf €4 per maand!

Extreme usenet